Laulan!

Vocaal Ensemble TIEN zingt : Laulan!

Vocaal Ensemble TIEN bracht onder leiding van Felix van den Hombergh eind november 2015 en januari 2016 het programma Laulan!

Liefde, weemoed en verlangen, vogels en andere natuurverschijnselen, het Russisch-orthodoxe geloof, de folklore van de toendra: TIEN bezingt het allemaal, in Laulan! – een veelzijdig en sfeervol a capellaprogramma met muziek uit Estland en Finland, twee landen met een rijke zang- en koortraditie, die nog steeds springlevend is.

Op het programma stonden zowel werken van bekende toondichters – waaronder het mythologische liefdeslied Rakastava (De geliefde) van de nog jonge Jean Sibelius (Finland, 1865-1957), het weemoedige volksliedje Kas On Linnukesel Muret van Cyrillis Kreek (Estland, 1889-1962) en Memento van Arvo Pärt (Estland, *1935) – als ook verrassende koorstukken van jonge hedendaagse componisten.

Waar de oudere generatie zich vooral laat inspireren door volksvertellingen en folkloristische muzikale motieven richt de nieuwe generatie componisten zich op culturen buiten het eigen land, in Europa en daarbuiten.

Dirigent Felix van den Hombergh heeft deze werken weten samen te brengen in een welluidend en boeiend programma.

Een greep uit de reacties na de concerten in Amsterdam op 21 en 29 november 2015:

‘Wat was dat mooi, zat op het puntje van mijn stoel!’
‘Prachtige muziek, prachtig uitgevoerd!’
‘Gefeliciteerd met jullie concert, het was geweldig en inspirerend. Well done!’

Wanneer: november 2015,  januari 2016