JanJoost van Elburg

Het najaarsproject van 2013 Sorrow & Bliss werd geleid door JanJoost van Elburg (1962). Hij studeerde in 1991 af aan het Conservatorium van Rotterdam in de richting Koordirectie. Hij studeerde o.a. bij Barend Schuurman. Daarnaast studeerde hij zang bij Jelle Draijer, Margreet Honig, en in Engeland bij Ghislaine Morgan. Tot voor kort dirigeerde hij The Renaissance Singers (London, Engeland), en The Reading Bach Choir (Reading, Engeland). Sinds 2001 is hij vaste dirigent van The Bartholomew Consort (Oxford, Engeland), vanaf 1987 van Het Lelikoor te Amsterdam, en sinds september 2012 van het Westerkerkkoor te Amsterdam. Als gastdocent dirigeert hij in juli 2013 opnieuw een project bij the Nonsuch singers in London. Daarnaast werkt hij regelmatig als vocal coach van Cantiones Sacrae (Dundee, Schotland) en het Zanzaretta kwintet te Amsterdam. Hij is sinds 2004 als vaste dirigent verbonden aan het Blackdowns Early Music Festival.

JanJoost van Elburg is veel gevraagd als dirigent, editor en vocal coach, zowel in Nederland als in Engeland, en als docent ensembletechniek en -training, zang, theorie and koordirectie.

Als zanger heeft hij opgetreden met diverse ensembles, onder andere The Tallis Scholars, het Groot Omroepkoor, Capella Pratensis, Capella Coloniënsis in Keulen, en zijn eigen ensembles op diverse tournees in Europa.

Hij geeft workshops en lezingen, zowel in Nederland als in het buitenland, op invitatie bij de Summer school of Lacock (Engeland, Spanje, Italië, Schotland, Kroatië, Cyprus en Mexico (2014); Tallis Scholars Summer School (TSSS) met Peter Phillips en The Tallis Scholars van 2000-2003; Music Camp the High Wycombe; het European Music Festival te Bulgarije over diverse onderwerpen zoals renaissance- en barokmuziek, madrigalen, Vlaamse polyfonie in het bijzonder, het Eton Choirbook, Tudor music, en koordirectie.

JanJoost van Elburg was eerder lid van de jury van de Nederlandse Nationale Koorwedstrijd. Tot voorjaar 2012 was hij artistiek medewerker van stichting “Le Pavillon”. Sinds 2002 heeft hij als initiator en hoofddocent gewerkt aan de Internationale Dirigentencursus (International Choral Conducting Course). Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar verbonden als medewerker aan de stichting Buitenkunst.