Nicky Bouwers

Nicky Bouwers (1976) deed de vooropleiding piano aan het conservatorium in Zwolle bij Rudy de Heus. Alvorens met haar zangopleiding te beginnen, studeerde zij bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Enkele jaren na afronding hiervan startte ze haar studie zang aan het Utrechts Conservatorium. Na haar Bachelor-examen vervolgde ze haar zangstudie bij Jón Thorsteinsson in de Masterfase aan hetzelfde conservatorium, waar haar eindexamen in juni 2010 plaatsvond. Nicky Bouwers studeert momenteel bij Charlotte Margiono.

Verder studeerde ze harmonie-/fanfaredirectie bij Danny Oosterman aan het Utrechts Conservatorium, waarin ze eindexamen (Bachelor) deed. Daarnaast volgde ze bij Rob Vermeulen bijvaklessen in koordirectie.

Nicky Bouwers is onder andere werkzaam als zangeres (alt/alt-mezzo), dirigent en stemcoach voor koren. Zo is zij te horen geweest als soliste in oratoriumwerken, zoals het Weihnachtsoratorium van Bach, diverse cantates en een Lutherse Mis van Bach, de Messiah van Händel en verder in werken van Pergolesi, Saint-Saëns, Mozart en Rossini. Daarnaast zong zij modern repertoire, zoals “The white whale of Beverwijck” van David Dramm, liederen van Webern en een kameropera van Anne Ku. Ook vertolkte zij met het Graziakwartet werken voor zang en strijkkwartet van Butterworth en Barber. In januari 2011 nam zij deel aan het kamerkoorproject ‘Meesters en Gezellen’ van stichting Tettix in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor. Op het Bachfestival Dordrecht volgde zij een masterclass bij Jos van Veldhoven. Met pianist Thijn Vermeulen vormt zij een vast duo, treedt zij regelmatig op en heeft zij de CD To Live, To Love opgenomen.

Daarnaast wordt Nicky Bouwers regelmatig als projectdirigent gevraagd. Zo dirigeerde zij het Concierto de Aranjuez van Rodrigo in de versie voor harp en orkest. Najaar 2012 dirigeerde zij Vocaal ensemble TIEN met het programma ‘Rondom Brahms’. Verder is ze dirigent van vrouwenkoor Luz in Amsterdam, het Rotterdamse koor Mag geen naam hebben en het koor Cantiamo in Krimpen aan den IJssel. Zij is daarnaast gespecialiseerd in stemvorming bij koren en actief als zangcoach van koren in heel Nederland. Verder was zij zangcoach van het Nederlands Studenten Kamerkoor voor een afgebakende periode van twee projecten.

www.nickybouwers.nl