Ulrikke Reed – Findenegg

Het voorjaarsproject van 2014 met werken van Scandinavische en Baltische componisten wordt geleid door Ulrikke Reed Findenegg (1970). Zij studeerde nog aan het Bergen University College in haar geboorteland Noorwegen toen ze haar loopbaan als dirigente startte. Aanvankelijk zong ze in vocaal ensemble Voci Nobili, onder leiding van Maria Gamborg Helbekkmo. Later werd Ulrikke leider van het aspirantenkoor van dit ensemble.

Ze studeerde vervolgens muziekpedagogiek, zang en directie aan het Muziekpedagogisch Instituut Zoltán Kodály in Kecskemét, Hongarije. In Nederland studeerde zij vervolgens koordirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Krijn Koetsveld en Jurjen Hempel, en studeerde in 2002 af bij Rob Vermeulen. Ondertussen volgde zij masterclasses bij haar voormalige Hongaarse leraar Péter Erdei.

Zang- en interpretatielessen volgde Ullrike Reed Findenegg bij Harald Bjørkøy, János Klézli, Pierre Mak, Roland Hajdu en Alexandertekniek bij Criss Taylor. In 2012 kreeg zij, samen met Kamerkoor Decamerone, coaching van een voormalige bas van de King’s Singers, Stephen Connolly.

Tegenwoordig is Ulrikke Reed Findenegg artistiek leider en vaste dirigente bij Kamerkoor Decamerone in Utrecht, Kamerkoor Amphion en Vocaal Ensemble Ottava in Amsterdam. In 2011 was zij medeoprichtster van vrouwenprojectkoor Nordlys, waarvan zij tevens de artistieke leiding heeft.

Ulrikke Reed Findenegg is als docente en begeleidster van stagiairs verbonden aan het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Verder werkt ze als vervanger bij verschillende koren en coacht ze regelmatig ensembles.

www.ulrikkereedfindenegg.nl