Sarah Barrett

Sarah Barrett (Baltimore Maryland, U.S.A.) behaalde haar zangdiploma aan het Trinity College in Hartford, Connecticut. Na het winnen van de Maryland State Vocal Competition, ontving zij een uitnodiging om te zingen met het Baltimore Symphony Orchestra.

Na haar Europese debuut in het Wiener Konzerthaus vestigde zij zich in Oostenrijk. Zij was als soliste onder andere te horen in de Staatsoper Stuttgart, Wiener Volksoper, tijdens de Wiener Festwochen en de Salzburger Festspiele en zong met het Vienna Art Orchestra. Naast haar lespraktijk voor solozang was zij als stempedagoge verbonden aan de Wiener Sängerknaben.

Na haar verhuizing naar Nederland verdiepte Sarah zich in koordirectie. Zij nam enkele jaren deel aan de Kurt Thomas Cursus en studeerde bij Hans Leenders en Daan Admiraal. Zij dirigeert sinds de oprichting in 2006 het vocaal ensemble Haarlem Voices, dirigeerde het Kathedrale Koor St. Bavo en diverse andere koren. Zij is als stempedagoge verbonden aan het Muziekinstituut van de St. Bavo te Haarlem, waar zij tevens de soloklas leidt.

In haar privépraktijk verzorgt zij, naast het geven van zangles, workshops voor koren op het gebied van stem- en koorvorming.