Wouter Verhage

Wouter Verhage studeerde hoofdvak Docent Muziek, Koordirectie en Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Tijdens zijn studie volgde hij cellolessen bij Annika Sternlöf, Floris Mijnders en Anne van Laar, koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt en kerkmuziek bij Theo Goedhart. Ook volgde hij een minorstudie zang bij Kees-Jan de Koning, Michael Chance en Peter Kooij. Wouter zingt bij diverse gespecialiseerde ensembles zoals het Nederlands Kamerkoor, de Nederlandse Bachvereniging, Cappella Amsterdam, Laurens Collegium Amsterdam, Bachkoor Holland, Kamerkoor Ars Musica en het Noëma ensemble.

Wouter is dirigent van het st. Joris Kamerkoor uit Amersfoort, het Monteverdi Kamerkoor Utrecht, Vocaal ensemble Irrevocable en het Goudse orkest Intermezzo.

Verder is Wouter er vurig van overtuigd dat de Nederlandse jeugd meer zou moet zingen, en vanuit dat ideaal zet hij zich als sinds 2004 in voor en kinderen en jongeren op basis- en middelbare scholen. Zo organiseert hij talloze schoolprojecten rondom klassieke muziek. Bij de Nederlandse Opera en Opera2day ontwikkelt hij projecten met bovenbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs. Kortgeleden heeft Wouter samen met Saskia Koning de liedbundel ‘Kijk! Ik ben een kikker’ geschreven. Een boek vol liedjes speciaal gericht op peuters en kleuters met een Taalontwikkelingsstoornis.

In 2020 is Wouter afgestudeerd voor een masterstudie Ensemblezang aan het conservatorium van Den Haag.

Wouter werkte eerder samen met met TIEN, in het programma Plorans Ploravit (voorjaar 2020).