Des choses tranquilles

Bijzondere momenten, het liefst delen we ze met onze geliefden, zoeken we de “tweezaamheid”. Maar kunnen we ons werkelijk verbinden met de ander, of blijven we ten diepste alleen met onze belevenissen en herinneringen, innerlijk verstild?

Alleen blijven en het verlangen te delen, dat is de rode draad van Des choses tranquilles, het najaarsprogramma van Vocaal Ensemble Tien, samengesteld door en onder leiding van Ulrikke Reed Findenegg.

Op het programma staan werken van Lassus en Sweelinck en romantische koorliederen van o.a. Saint-Saëns en Diepenbrock. Daarnaast moderne werken van de Scandinaviërs Lundvik, Lindberg en Rehnqvist, wier koormuziek in Zweden zeer populair is. Ook zijn werken te horen van de hedendaagse Amerikaanse componisten David Lang (het betoverende I want to live where you live) en Eric Whitacre (Three Flower Songs).

Last but not least brengen we composities van de Let Pēteris Vasks, die zich laat inspireren door thema’s rondom de lange onafhankelijkheidsstrijd van het Letse volk en zijn folklore: bijzonder knap hoe Vasks met deze verhalende en sfeervolle muziek de melancholie en het verlangen weet over te brengen. Komt dat horen!

Concerten:

Buitenlands optreden
Zomer 2016 voerden we – aan het eind van een intensieve en heerlijke repetitieweek in Chateau de Percey – een verkorte versie van het programma uit in Frankrijk:
Jeudi 18 août 2016 Église de Saint Florentin, Place de l’Église 89600 SAINT-FLORENTIN 

En daarna nog tweemaal in Amsterdam:
Zondag 2 oktober 2016, Buiksloterkerk, Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam-Noord
Zaterdag 5 november 2016, Engelse Kerk, Begijnhof 48, 1012 WV Amsterdam

thumbs-frankrijk