Come to me – voorjaar 2016

Samenwerking Vocaal Ensemble Tien en Tout Venant

Voorjaar 2016 werkten Vocaal Ensemble Tien en collega-ensemble Tout Venant uit Haarlem  met veel plezier aan het programma Come to me met onder meer dubbelkorige werken van Bach (het motet Komm Jesu, komm), Vaughan Williams (Mass in G), Holst, Palestrina en De Victoria. De koren stonden onder leiding van Sarah Barrett.

Tien&Tout-Venant

Come to me

Wat hebben de 16e en 17e eeuwse componisten Palestrina, Da Victoria, Schelle en Joh. Seb. Bach gemeen met hun latere collega’s Vaughan Williams, Holst, Harris en Whitacre? Hun werken verklanken intieme, oprechte devotie op een wijze die de hedendaagse luisteraar aanspreekt, en zijn geschreven in spannende en toegankelijke dubbelkorigheid.

Juist deze composities stonden al langer op de uitvoeringsverlanglijst van het Amsterdamse Vocaal Ensemble Tien en het Haarlemse Tout Venant. Beide kleine ensembles bestaan uit geoefende zangers en werken per project met een andere dirigent.

Voor dit programma is Sarah Barrett bereid gevonden de directie op zich te nemen. Voor beide koren een unieke gelegenheid kennis te maken met de van oorsprong Amerikaanse zangeres, dirigente van Haarlem Voices en als zangpedagoog verbonden aan de Kathedrale Koorschool St. Bavo te Haarlem, waar zij de soloklas leidt.

De titel van het programma, Come to me, is behalve een verwijzing naar de motetten Komm, Jesu, komm van Joh. Seb. Bach en Johann Schelle die ten gehore gebracht zullen worden, ook een uitnodiging aan de luisteraar: laat dit bijzondere concert niet aan u voorbijgaan!

Programma:

Victoria – Ave Maria
Palestrina – Stabat Mater Dolorosa
Johann Sebastian Bach – Komm Jesu, komm
Parry – Sleepers Wake
Schelle – Komm Jesu, komm
Gustav Holst – Ave Maria; Come to me
Vaughan Williams – Mass in g minor
Eric Whitacre – Lux aurumque; Water Night
Harris – Faire is the heaven

Concerten:

Zondag 17 april 2016 – Keyserkerk, Middenweg 148, 1462 HL – Middenbeemster
Aanvang 15:00 uur

Vrijdag 22 april 2016 – Dominicuskerk, Spuistraat 12, 1012 TS – Amsterdam
Aanvang 20:15 uur

Zaterdag 23 april 2016 Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24, 2011 HV – Haarlem
Aanvang 20:15 uur