Susanna Veerman

Susanna Veerman (1975) studeerde in Moskou aan het Tsaikovski Conservatorium, waar zij in 1997 haar koordirectiediploma behaalde. Het diploma Uitvoerend Musicus koordirectie behaalde zij in 2001 aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 2005 behaalde zij het diploma Uitvoerend Musicus Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij de organist Ben van Oosten. Tevens behaalde zij in 2002 diploma kerkmuziek eerste graad.

Tussen 2005-2007 ontving zij een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds voor de Podiumkunsten voor orgelstudie bij Louis Robilliard in Lyon (Frankrijk). In 2007 ontving zij de zilveren medaille en in 2013 de vergulde medaille van de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” voor haar verdiensten voor de Franse koor- en orgelmuziek. Zij is per 2013 tevens gedelegeerde van de ASL in Nederland en draagt kunstenaars voor een medaille voor.

In 2005 (Haarlem), 2008 (Parijs) en 2010 (Orléans) bracht zij respectievelijk drie orgel-cd’s uit. Zij vormt met haar echtgenoot Wim Does een vaste quatre-mains duo op orgel. Zij dirigeert heden drie mannenkoren. Tevens is zij zeer actief als begeleidster bij koren op concerten zowel op orgel/continuo als piano. Zij is hoofdorganiste (titulair) van de St. Augustinuskerk te Amsterdam, waar zij het Cavaillé-Coll orgel bespeelt uit 1881.

In november 2012 kwam haar solo-cd uit met Franse orgelwerken, die zij aldaar heeft opgenomen. In januari 2016 nam zij samen met pianiste Mirsa Adami en haar echtgenoot een cd met orgelwerken voor orgel & piano op in Philharmonie Haarlem.

Susanna geeft orgelconcerten in Nederland en met name in het buitenland, o.a. in Canada, USA, Rusland, Wit-Rusland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië etc. In Frankrijk speelde zijn in de kathedralen van Orléans, Bordeaux en Le Mans. In Parijs concerteerde zij o.a. in St. Augustin, St. Nicholas du Chardonnet, St. Trinité, St. Sulpice, St. Clotilde, American church en École Militaire. Op 27 mei 2017 zal zij een concert verzorgen in de beroemde Notre-Dame Kathedraal te Parijs. Voor meer informatie en bestelling van de cd’s kunt u kijken op haar website: www.susannaveerman.com